Padavine i narednih dana

oblaci i kisa

Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije ukazuje da će i u narednih sedam dana biti padavina. U periodu od 5. do 13. februara biće uslova za

oblaci i kisa

kišu i sneg.

U meteorološkom upozorenju RHMZ se navodi da će u petak, 6. februara, u većini mesta pasti od 10 mm do 20 mm, a lokalno oko 30 mm padavina. U Banatu će duvati olujni istočni vetar maksimalnom brzinom od oko 25 m/s.

U nedelju i ponedeljak se očekuje hladno vreme sa snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima.

Od utorka se očekuje razvedravanje. Biće hladno uz jutarnji umeren i jak mraz.

Što se tiče sezonske prognoze RHMZ ona za mart i april izgleda ovako:

FEBRUAR 2015: Blaži i prosečno vlažan februar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.3ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.9ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 7.4ºC. Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja februarska količina padavina iznosiće oko 34 mm.

MART 2015: Prosečno topao i prosečno vlažan mart.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4.0ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.2ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 12.7ºC. Srednja količina padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 4 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja martovska količina padavina iznosiće oko 45 mm.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede