Ove godine biće uređeno preko 2500 km kanala

kanal

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će sa 590 miliona dinara sufinasirati radove na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja

kanal

poljoprivrednog zemljišta, na području 40 opština.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški je prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima opština rekao da očekuje da ova godina bude rekordna za sanaciju kanalske mreže u Vojvodini. Kako je najavio očekivanja su da će preko 2.500 km kanalske mreže biti urađeno u ovoj godini.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ove godine uspeo da postigne dogovor sa 16 lokalnih samouprava da njihovo učešće u sufinansiranju ovih radova bude veće od 40 odsto. Na taj način je obezbeđeno blizu 30 novih miliona za finansiranje odvodnjavanja, istakao je predstavnicima medija resorni sekretar.

„Planiramo da iz sredstava za 2015. godinu uradimo oko 1.650 kilometara kanalske mreže, a u okviru ugovorenih radova iz 2014. godine još nekih sigurno 800 do 900 kilometara, što će sigurno biti vidljiv pomak u ovoj oblasti“, najavio je Branislav Bogaroški.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede