Otvorena Veterinarska klinika na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

veterinarska klinika

Veterinarska klinika imaće i sopstvene prihode, a to znači da nije samo reč o ulaganju namenjenom edukativnom ili naučno-nastavnom programu, već o projektu koji će biti otvoren i za tržišnu utakmicu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica, simboličnim presecanjem vrpce, otvorili su danas Veterinarsku kliniku na Poljoprivrednom fakultetu.

veterinarska klinika 2

Mirović je istakavši da se radi o važnom projektu, predstavnicima medija rekao da je uređenjem Klinike i laboratorije u njenom sklopu, koje je koštalo preko 23 miliona dinara, pokazana nova politika, koja je usmerena na zajedničko investiranje u razvojne elemente na Univerzitetu u Novom Sadu. Mirović je istakao i druge primere takvog ulaganja, poput projekta Naučno tehnološkog parka, čija izgradnja napreduje iz dana u dan u okviru Fakulteta tehničkih nauka. Predsednik Pokrajinske vlade je ukazao na vidljivost investicija i u okviru komunalne infrastrukture, a reč je o uređenju pristupnih ulica i saobraćajnica Univerzitetu.

„Jednom racionalnijom i novom politikom, od kada je izabrana nova Pokrajinska vlada, pristupamo svakom fakultetu Novosadskog univerziteta, razgovaramo, analiziramo i obezbeđujemo sredstava za prioritetne potrebe za svaki fakultet posebno“, naglasio je ovom prilikom Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je da će ova klinika imati i sopstvene prihode, a to znači da nije samo reč o ulaganju namenjenom edukativnom ili naučno-nastavnom programu, već o projektu koji će biti otvoren i za tržišnu utakmicu, i na taj način opravdati smisao ulaganja u njega.

Mirović je naznačio da najvažnija snaga Vojvodine leži u naučnim i inovativnim elementima.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica istakao je da je Veterinarska klinika, projekat čije otvaranje je bilo moguće zahvaljujući zajedničkom angažovanju Fakulteta, Pokrajinske vlade i nadležnih sekretarijata, što je posebno i važna jer nakon 15 godina od kada je osnovan smer za veterinarsku medicinu, studenti ove visokoobrazovne ustanove sada imaju mogućnost da uz najsavremeniju opremu da vežbaju praktična znanja. Na ovaj način biće moguće i sticanje evropske akreditacije Poljoprivrednog fakulteta u oblasti medicinskih nauka.

Nakon svečanog otvaranja predsednik Mirović i dekan Tica, u pratnji šefa Katedre za veterinarsku medicinu prof. dr Branislave Belić, obišli su novootvorenu kliniku.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede