Otvorena manifestacija „Dani poljoprivrede“

DaniPoljoprivrede

Otvorena je manifestacija „Dani poljoprivrede“, koja se održava u onlajn formatu.

Na Novosadskom sajmu do 21. maja, a u fokusu događaja biće subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju

Događaj nije zamena za tradicionalni Poljoprivredni sajam koji svi sa nestrpljenjem očekujemo u septembru, rekao je ovom prilikom član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević

Novosadski sajam se prilagodio situaciji koja je nastala zbog pandemije i organizovao „Dane poljoprivrede“ na kojima će se na onlajn platformi predstaviti izlagači iz zemlje i inostranstva.

U okviru manifestacije biće organizovan veliki broj stručnih događaja i predstaviće se aktuelni konkursi za sufinansiranje poljoprivrede.

Radojević je izrazio zadovoljstvo što je Grad Novi Sad pomogao nastup malih proizvođača sa teritorije Grada na ovom događaju i jer Grad iz godine u godinu povećava budžet za poljoprivredu.

„Uvodeći nove mere i nove podsticaje želimo da unapredimo poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj, pre svega u prigradskim naseljima. Pre dve godine krenuli smo sa podrškom mladim poljoprivrednicima, a od ove godine krećemo i sa novom merom, sa podrškom preradi primarnih poljoprivrednih proizvoda na poljoprivrednim gazdinstvima“, izjavio je Radojević.

Manifestacija „Dani poljoprivrede“ prilik aje da se predstave proizvođači, prerađivači, udruženja, finansijske institucije. Na virtuelnim štandovima biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, kao i najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Od stranih izlagača tu su firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije predstavljaće se izlagači koji će ponuditi organske proizvode, dok će Prijatelj „Dana poljoprivrede“ Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i Grad Novi Sad subvencionisati nastup malih poljoprivrednih proizvođača.

Zemlja partner „Dana poljoprivrede“ je Češka Republika, a Zlatni sponzor kompanija Al Dahra.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede