Otvorena fabrika za preradu povrća nemačke kompanije „Mamminger konserven – SRB” vredna 4 miliona evra

fabrika

Osnovna delatnost fabrike je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2.000 kooperanata u našoj zemlji.

Danas je u Gospođincima, u opštini Žabalj, otvorena fabrika za preradu povrća nemačke kompanije „Mamminger konserven – SRB”.

Investicija je vredna četiri miliona evra, koja će, kako je najavaljeno, zapošljavati oko 250 radnika.

Reč je o kompaniji čija je osnovna delatnost prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2.000 kooperanata u našoj zemlji.

Jedna trećina od oko 15.000 tona otkupljenih krastavaca prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

Ova investicija je važna jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i istakao da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast kada je reč o prehrambenoj industriji u AP Vojvodini.

„Mere Vlade Republike Srbije i mere Pokrajinske vlade dale su rezultat. Usmeravamo značajna sredstva u ovu oblast jer u našoj zemlji postoje uslovi da se investira u prehrambenu industriju“, kazao je predsednik Mirović.

U 2016. godini, dodao je Mirović, budžet AP Vojvodine iznosio je 62 milijarde dinara, a 2020. godine, imaćemo budžet od 80 milijardi dinara, a to je omogućio razvoj privrede i poljoprivreda, kazao je predsednik Mirović.

Imati ovakvu fabriku u Srbiji velika je i značajna stvar.

Vlada Republike Srbije uredila je Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i time omogućila zapošljavanje 22.500 radnika po tom osnovu, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca za ovu fabriku danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo zajedno napravili korak ka budućnosti u kojoj ćemo zajedno, ovu fabriku, uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade SR Nemačke nastaviti da razvijamo i proširujemo“, kazao je direktor „Mamminger konserven“ Klaus Herpel.

O značaju ove investicije govorili su i amasador SR Nemačke Tomas Šib, direktor kompanije “Mamminger Conserven- Srbija“ Oliver Ugrinaj i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede