Otvorena druga ULO hladnjača u Čelarevu

jabuke u kartonskim gajbicama

U voćnjaku Delta Agrara na imanju „Podunavlje“ u Čelarevu puštena je u rad druga ULO hladnjača kapaciteta 6500 tona. Ukupni kapacitet skladištenja na ovom imanju sada je dostigao 13.000 tona.

jabuke u kartonskim gajbicama

 

Nova hladnjača predstavlja najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka i do 300 dana. Kompanija je u izgradnju druge hladnjače uložila šest miliona evra.

Voćnjak Delta Agrara u Čelarevu prostire se na 400 hektara. Ove godine ukupna proizvodnja jabuka biće oko 17.000 tona, što je dvadeset odsto ukupne proizvodnje ovog voća u Srbiji, rekao je na svečanom otvaranju hladnjače predsednik Delta holdinga, Miroslav Mišković. On je podsetio da je Delta agrar bio pionir u savremenom uzgajanju jabuka i da je u Srbiju doneo nove tehnologije i nove sorte.

Delta Agrar planira da u plantažu u Čelarevu uloži još 20 miliona evra i proširi je za 200 hektara. Na plantaži jabuka stalno će raditi 200, a u sezoni 1000 radnika.

Mišković je rekao da je Delta od 2005. godine do danas u poljoprivredu uložila 240 miliona evra i pozvao nadležne u državi da više ulažu u poljoprivredu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede