Otvoren Sajam etno hrane i pića

hrana kulen salame

„Srpska kuhinja je heterogena, a svaki region ima svoje specifičnosti. Hrana nije samo elementarna ljudska potreba ili strateški državni interes već predstavlja i značajnu sponu sa našom tradicijom,

hrana kulen salame

celokupnim kulturnim nasleđem u svim svojim vremenskim i prostornim dimenzijama“ rekla je ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković na otvaranju Sajma etno hrane i pića, koji se održava na Beogradskom sajmu.

Ona je naglasila da pored tradicije i prirodnih prednosti, naši proizvođači poseduju znanje, volju i iskustvo za unapređenje svog poslovanja a da o kvalitetu naše hrane najbolje govori plasman srpskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na svetskom tržištu.

Država će pružiti podršku malim proizvođačima tradicionalnih proizvoda i nastojaće da ih sistemskim merama motiviše da cenama i kvalitetom postanu konkurentni na tržištu, poručila je Bogosavljević Bošković.

U okviru Sajma etno hrane i pića, tradicionalno će biti organizovan bogat stručan i prateći program, biće upriličena izložba rukotvorina a poslednjeg dana sajma i revija torti.

Manifestacija je, pre svega, namenjena distributerima, nabavljačima hotela i trgovinskih lanaca, vlasnicima restorana, trgovinskih radnji, šefovima kuhinja, profesionalnim gastronomima, kupcima iz inostranstva.

Sajam se održava deveti put i trajaće do 29. novembra 2014. godine. Radno vreme sajma je od 10 do 19, a poslednjeg dana manifestacije do 17 časova.

 


Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede