Otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam, prvi put onlajn

mali baner

Međunarodni poljoprivredni sajam traje do petka, 18. decembra.

Prvi online Međunarodni poljoprivredni sajam, na platformi expoonline.rs, svečano je otvorila Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

Ovo je godina koja nam je najbolje pokazala važnost poljoprivrede, rekla je između ostalog premijerka.

Srbija je jedna od retkih zemalja koja u godini pandemije za razliku od drugih država, ni u jednom momentu nije imala nestašicu hrane i prehrambenih proizvoda. Izrazila je zahvalnost našim poljoprivrednicima i prehrambenoj industriji. Ne samo da nismo imali nestašicu, već smo pomagali onima koji nisu imali dovoljno namirnica.

„To nam služi kao podstrek da još više ulažemo u poljoprivredu, ali da još snažnije krenemo u transformaciju iz zemlje koja izvozi poljoprivredne sirovine, u zemlju koja izvozi hranu. Zbog toga smo u okviru nove Vlade prehrambenu industriju premestili iz nadležnosti Ministarstva privrede u nadležnost Ministarsva poljoprivrede. Sigurna sam da ćemo već 2021. godine videti pozitivne efekte ove odluke“, rekla je Ana Brnabić i najavila snažnu podršku agraru u narednom periodu.

Do petka će se na Sajmu predstaviti više od 180 izlagača iz osam zemalja, među njima i 30 odgajivača stoke, kao i dobitnici priznanja „Najbolje u 2020“, osvojenih na ocenjivanju kvaliteta proizvoda.

Planirano je i online će bit održano više od 50 događaja – vebinara, seminara, prezentacija. Moguće je organizovati i B2B sastanke.

Neće izostati ni Poklon igra. Darodavac u Poklon igri je Kompanija KITE DOO.

Domaćini Poljoprivrednog sajma su Novosadski sajam i Grad Novi Sad.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Češka Republika, Generalni sponzor Kompanija Generali Osiguranje Srbija, Zlatni sponzor je Aldahra.

Snažan oslonac Novosadskom sajmu u organizovanju Poljoprivrednog sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Pokrajinska vlada.

Sajam traje do petka, 18. decembra.

Registraciju za praćenje Svi koji žele da ga posete trebalo bi prvo da se registruju. Registracija je besplatna.

Svečano otvaranje odloženo može da se pogleda – Svečano otvaranje prvog online Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede