Otvoren Intereg program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija

interreg

Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija za period 2014-2020. INTEREG IPA

interreg

otvoren je u Temišvaru, u utorak, 15. septembra 2015. godine, kada je i raspisan Prvi poziv za dostavljanje projektnih predloga. Program koji je odobren od strane Evropske komisije 6. avgusta 2015. godine, podržaće projektne predloge u okviru 4 prioritetne oblasti:

1. Promocija zapošljavanja i usluga za jačanje inkluzivnog rasta;

2. Zaštita životne sredine i upravljanje rizikom;

3. Održiva mobilnost i pristupačnost;

4. Atraktivnost usmerena na održivi turizam.

Programom su u Republici Srbiji obuhvaćeni Severnobanatski, Srednjobanatski, Južnobanatski, Braničevski, Borski i Podunavski okrug. Prihvatljiva teritorija u Rumuniji obuhvata okruge Timiš, Karaš-Severin i Mehedinci.

Ukupan sedmogodišnji budžet Programa iznosi preko 88 miliona evra, od čega su blizu 75 miliona evra bespovratna sredstva Evropske unije. U okviru prvog poziva za dostavljanje projektnih predloga, na raspolaganju će biti 50 miliona evra EU sredstava, od kojih će 22 miliona biti namenjeno strateškim projektima. Poziv se zatvara 15. januara 2016. godine (odnosno 15. marta 2016. godine kada je reč o strateškim projektima).

Više informacija o Programu, kao i Vodič za potencijalne korisnike i prateća dokumentacija mogu se naći na sajtu Programa www.romania-serbia.net 

Saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede