Otkazan tender za izgradnju nove zelene pijace u Vršcu

Povrce na pijaci 2

Tender za igradnju nove AgriCo zelene pijace u okviru prekograničnog projekta „Unapređenje ekonomske saradnje u prekograničnom regionu Vršac – Gradinari stimulisanjem aktivnosti malih poljoprivrednih proizvođača“ je otkazan, jer je svih pet ponuđača dalo veću cenu od planiranog budžeta, objavio je „eVršac“.

Povrce na pijaci 2

Menadžer projekta Srđan Predić kaže da će tender biti ponovljen u najkraćem mogućem roku, kako bi se u Vršcu izgradila zatvorena prehrambena pijaca na 2.401 kvadratnih metara, sa 150 do 160 prodajnih mesta za mala i srednja preduzeća (povrće, voće, meso, riba, mlečni proizvodi, cveće).

Projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Vrednost projekta je 2,074 mil EUR, od čega je 85% učešće IPA fonda. Projekat se realizuje tokom 18 meseci, do oktobra 2014. godine, ali će opština Vršac, zbog trenutne situacije, najverovatnije tražiti produženje.

Dokumenti sa sličnom temom 14. 04. 2014. Partneri iz Slovenije, Austrije i Italije podržavaju gradnju intermodalnog terminala u Vršcu 02. 04. 2014. Zelena svetlost za bolju bezbednost puteva – Vršac dobija štedljivu javnu rasvetu 28. 03. 2014. Vršac spremio novac za adapaciju još jednog vrtića 18. 03. 2014. Deset kompanija zainteresovano za gradnju „AgriCO“ pijace u Vršcu.

Izvor: Ekapija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede