Opština raskida ugovor o zakupu sa "Vršačkim vinogradima"?

1 Plantaze Vrsacki vinogradi

Veće Opštine Vršac, zbog duga „Vršačkih vinograda“ AD, donelo je odluku da preduzme sve neophodne mere potrebne za pokretanje raskida

1 Plantaze Vrsacki vinogradi

ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Odluka je doneta na osnovu činjenice da neizmirene obaveze „Vršačkih vinograda“ AD za zakup poljoprivrednog državnog zemljišta trenutno iznose 205.201,79 evra. 

O realizaciji ove odluke staraće se Slavko Ćirin član Opštinskog veća, u saradnji sa Jovanom Kneževićem načelnikom Opštinske uprave i Branislavom Dangubićem Opštinskim javnim pravobraniocem.

Oni će, takođe, u cilju prijave potraživanja, pratiti dešvanja vezana za otvaranje stečajnog postupka u „Vršačkim vinogradima“.

„Vršački vinogradi“ AD, ugovorom potpisanim 2007. i 2008. godine, dugoročno su zakupili oko 779 hektara pod vinogradima, 97 hektara oranica, 162 hektara krčevine, 10 hektara šume i 475 hektara „ostalog“ zemljišta, tačnije više od 1.610 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Privredni sud u Pančevu 17. avgusta je doneo rešenje o predstečajnom postupku „Vršačkih vinograda“ AD.

Država je obezbedila novac za isplatu socijalnog programa, koji je u dogovoru sa oba sindikata prihvatilo 240 radnika. Ostalo ih je petoro. Ugovorom o sezonskim poslovima, na mesec dana, sa biroa je vraćeno oko 140 radnika.

„Vršački vinogradi“ su započeli ovogodišnju berbu. Po okončanju berbe trebalo bi da odu u stečaj i da se, posle određenog vremena, prodaju kao pravno lice u stečaju.

autor: eVršac

Foto: www.winogradi.co.rs        

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede