Za opremu za preradu voća i povrća 16 miliona dinara

prerada Zora Doda

Za opremu maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi nije mogao biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore o dodeli ukupno 15,98 miliona dinara za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za preradu voća i povrća.

Na ovogodišnjem konkursu bespovratna sredstva su dobile registrovane preduzetničke radnje i zemljoradničke zadruge, koje će u podržane investicije uložiti 15,5 miliona dinara sopstvenog novca.

Božić je ovom prilikom istakao da će poljoprivrednici odobrena sredstva iskoristiti za nabavku opreme neophodne u procesu proizvodnje – od prijema, obrade i pakovanja do zamrzavanja proizvoda.

Konkurs za bespovratna sredstva za opremu i ove godine

sargarepa pogon za pranje sortiranje pakovanje

„Pozivam poljoprivrednike da apliciraju za sredstva koja smo opredelili putem ovogodišnjih konkursnih linija. Cilj nam je da se poveća broj učesnika na ovom konkursu, kao i na konkursu za preradu mesa i mleka, kako bi se unapredila prerada i stvaranje finalnog proizvoda“, kazao je Božić.

On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u 2022. godini imao 20 odsto veći budžet nego prošle godine, te da su gotovo sva sredstva opredeljena preko konkursnih linija.

Na konkursu za investicije u preradu voća i povrća maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi nije mogao biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona za žene preduzetnice, preduzetnike i pravna lica čija se investicija realizuje u otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i za mlađe od 40 godine. Minimalan iznos po prijavi mogao je biti 100.000 dinara.

Preporučujemo: Od hobija napravila brend

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede