Održan sastanak predstavnika APV i asocijacije „Vojvodina Agrar“

njivaa

Elektrifikacija polja i automatizacija protivgradne zaštite za dalje unapređenje sektora poljoprivrede.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, sastao se danas sa predstavnicima Asocijacije primarnih poljoprivrednih proizvođača „Vojvodina Agrar“ d.o.o.

Reč je o jednoj od najvećih asocijacija u ovom delu Evrope, sa 24 članice, koje imaju aktivan kooperantski odnos sa preko 25.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i pokrivaju proizvodnju na preko 150.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Na sastanku je istaknuto da je Pokrajinska vlada, rukovodeći se ukupnom politikom na državnom nivou, akcenat stavila na brži ekonomski razvoj. Agrar i njegovo unapređenje istaknuti su kao jedan od prioriteta, o čemu govori i ulaganje od 20 milijardi dinara u protekle tri godine u taj sektor.

Na današnjem sastanku su izložene mere koje je Pokrajinska vlada do sada kreirala i realizovala u agraru.

Ocenjeno je da su razgovori onih koji su direktno u proizvodnji i ostvaruju značajne rezultate, i onih koji kreiraju mere agrarne politike u Vojvodini, važni za preduzimanje novih mera, koje će dodatno unaprediti sektor poljoprivrede u našoj pokrajini.

Predstavnici „Vojvodina Agrara“ ocenili su da su rezultati agrarnih mera u Vojvodini već vidljivi, ali su izneli i svoje predloge kako da se olakša svakodnevno poslovanje i bolje pozicioniranje poljoprivrednih proizvođača na tržištu.

Između ostalog, na sastanku je istaknuto da bi elektrifikacija polja i automatizacija protivgradne zaštite doprinela daljem unapređenju sektora poljoprivrede.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede