Održan Dan polja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo

logo ns seme 1

Na Danu polja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo koji je danas održan na Rimskim šančevima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da poljoprivreda mora da bude sektor zasnovan na znanju,

modernim tehnologijama i standardima, koji će tržištima stalno nuditi inovativne proizvode, a proizvođačima obezbediti održiv i stabilan dohodak.

Na Danu polja Mirović naglasio: Neophodan zajednički rad

Otvarajući jesenji Dan polja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Mirović je dodao da je cilj Pokrajinske vlade da pomogne u osnaživanju svih segmenata, kako bi bili konkurentni na tržištu na kome već sada dominiraju kompanije koje moramo da stižemo, a od nekih treba i da učimo.

Za to je, kako je naglasio, neophodan zajednički rad najšire stručne zajednice, poljoprivrednih organizacija i asocijacija, zemljoradničkih zadruga, naučno-obrazovnih i istraživačkih institucija i, naravno, samog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Iz budžeta za narednu godinu…

Smernice nove poljoprivredne politike biće orijentacija ka dodatoj vrednosti poljoprivrednih proizvoda, brendiranje i zaštita geografskog porekla, podrška organskoj proizvodnji, očuvanje sela i posebno mladih na selu

Pokrajinska vlada će u budžetu za 2017. godinu koncipirati podsticaje za izgradnju novih smeštajnih kapaciteta, a operativni prioritet biće i navodnjavanje, uključujući i održavanje kanala za navodnjavanje i elektrifikaciju atara, najavio je ovom prilikom Mirović.

Na Danu polja priznanja za rekordere

Tradicionalno, i ove godine na Danu polja poljoprivrednicima – rekorderima su uručena priznanja za proizvodnju „NS seme“ sorti i hibrida u 2015.

U Institutu za ratarstvi i povrtarstvo stvoreno je preko 1.000 sorti semena i hibrida, a registrovano skoro 500 koje se seju u 26 država širom sveta.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede