Odobreni krediti za sisteme za navodnjavanje

U okviru prolećne kreditne linije za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio je 71 kredit, čija je ukupna vrednost 93 miliona dinara, objavio je Pres biro Pokrajinske vlade. Korisnicima kojima je odobren kredit po ovom konkursu, ugovore je uručio direktor Fonda Jožef Sabo.

Krediti su odobreni pod veoma povoljnim uslovima, sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou. Za nabavku opreme u vrednosti do pet hiljada evra, odobreni su krediti sa grejs periodom od devet meseci i rokom otplate 24 meseca, dok je kod nabavke opreme čija vrednost iznosi od pet do 15 hiljada evra, rok otplate kredita 30 meseci, sa grejs periodom od 12 meseci.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo, istakao je da su do sada realizovana 22 kreditna ciklusa za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, te da je odobreno preko 1200 kredita poljoprivrednicima širom Vojvodine.

Sabo je najavio da će uskoro biti potpisani ugovori i sa korisnicima koji su dobili kredite za nabavku novih staklenika i plastenika i opreme u njima, zatim novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, te za nabavku kvalitetne teladi za tov.

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Knežević podsetio je da vojvođanski poljoprivrednici na raspolaganju imaju i konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara. Za ovaj konkurs opredeljeno je ukupno 270 miliona dinara, a poljoprivrednici koju dobiju bespovratna sredstva, dužni su da refundiraju 30 do 50 odsto od vrednosti investicije.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede