Odbor za poljoprivredu: Isplatiti zaostale dugove i ispuniti dogovorene obaveze

poremecaji kod goveda

Zaključci Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu nakon održane druge sednice. Naša poljoprivredna proizvodnja da bude namenjena našoj prerađivačkoj industriji 

Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, koja je održana 13. maja 2024. godine, članovi su razmotrili stanje u poljoprivredi, šumarstvu i vodoprivredi posle prvog kvartala 2024. godine sa posebnim osvrtom na setvu i stočarstvo. Raspravljalo se o stanju u stočarstvu, subvencijama i podsticajima, rebalansu budžeta, korišćenju IPARD fondova, navodnjavanju, vodosnabdevanju, stanju useva.

Odbor za poljoprivredu doneo četiri relevantna zaključka

Odbor za poljoprivredu preporučuje da ministarstvo treba da vodi poljoprivrednu politiku u kojoj će naša poljoprivredna proizvodnja da bude namenjena našoj prerađivačkoj industriji što direktno, što kroz razvoj stočarstva, prerade i stočarskih proizvoda.

Da se isplate zaostali dugovi i da se obezbede kroz rebalans sredstva za ispunjenje obaveza koje su dogovorene u razgovorima predsednika vlade i ministarstva i poljoprivrednih proizvođača i sredstva za obnovu stočarstva.

Odbor je zaključio i da E-agrar treba oplemeniti i uskladiti sa potrebama i mogućnostima za komunikaciju sa poljoprivrednim proizvođačima, kao i da se obezbede sredstva u podsticajima za sezonske intervencije u poljoprivrednoj proizvodnji radi očuvanja dohodovane sigurnosti u poljoprivrednim gazdinstvima.

Preporučujemo: Cene žitarica smanjene 39,6 odsto za godinu dana

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede