Obuka za pokretanje posla u poljoprivredi za korisnike socijalnih programa

obuka za poljoprivredu

Prijavljivanje za obuku će trajati do 15. marta.

Korisnici socijalnih programa i teže zapošljive osobe iz Šumadijskog okruga mogu se prijaviti za besplatnu obuku za pokretanje posla u poljoprivredi.

Prezentacija ovog projekta, koji realizuje Udruženje „Fenomena“ iz Kraljeva, održana je u prostorijama Centra za socijalni rad u Kragujevcu, prenela je Radio televizija Kragujevac.

Korisnici novčanih socijalnih davanja i teže zapošljive osobe imaju priliku da, nakon besplatne obuke, pokrenu sopstveni posao u poljoprivredi.

Obuka se organizuje u okviru projekta pod nazivom „Socijalna inkluzija kroz DAFF agrobiznis model“, koji realizuje Udruženje „Fenomena“ iz Kraljeva.

Cilj projekta je osnaživanje teško zapošljivih grupa ljudi, kroz obuku i motivaciju, za rad u poljoprivredi.

Centar za socijalni rad u Kragujevcu podržao je ovaj projekat kao jedan od načina za poboljšanje položaja teže zapošljivih grupa ljudi.

Kako prenosi Radio televizija Kragujevac, u planu je uključivanje najmanje 10 korisnika socijalnih davanja koji će nakon obuke biti u prilici da naprave svoj biznis plan i konkurišu za sredstva.

Za obuku se mogu prijaviti korisnici socijalnih programa, osobe nižeg obrazovnog nivoa, nezaposleni duže od godinu dana, pripadnici romske i drugih manjinskih zajednica, samohrane majke, žene koje su pretrpele nasilje, kao i mladi iz ovih grupa.

Prijavljivanje će trajati do 15. marta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede