Neophodno podneti zahtev za kretanje u vreme zabrane

setva kukuruya

Neophodno je da poljoprivrednik podnese zahtev za odobrenje kretanja ukoliko mora da obavlja radove u polju u vreme zabrane kretanja.

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (20.00–05.00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja.

Zahtevi se podnose na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U navedenoj prijavi potrebno je navesti:

  • ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u periodu od 20 do 05 časova,
  • broj poljoprivrednog gazdinstva,
  • lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere,
  • kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova.

Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Spisak telefona putem kojih se može podneti prijava:

  • 0648818449 za Okruge: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski
  • 0648818486 za Okruge: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski
  • 0648818412 za Okruge: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški

Ostvarivanje prava na podsticaje za 2020. i bez podnetog zahteva

Podsećamo da poljoprivrednici koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, to ne moraju da čine.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Na takvu meru Uprava se odlučila zbog novonastale situacije izazvane proglašenjem vanrednog stanja zbog korona virusa, navodi se u saopštenju.

Uprava Ministarstva poljoprivrede Srbije za agrarna plaćanja saopštila je da će i poljoprivrednim proizvođačima koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, novac biti isplaćen.

Zbog proglašenja vanrednog stanja, Uprava za agrarna plaćanja navela je da poljoprivredni proizvođači koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, to ne moraju da čine.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. godine svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na taj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede