Nemci će ulagati u farme svinja

Svinja 3

Najveći privatni proizvođač mesa u Evropi, nemački Tenis (Tönnies) osnovaće kompaniju u Srbiji. Delegacija Tenisa je boravila u Privrednoj komori Srbije, gde 

Svinja 3

je sa predstavnicima nadležnih državnih institucija i PKS razgovarala o realizaciji poslovnih planova. Sastanku su prisustvovali i Ronald Zeliger, predsednik Nemačko –srpskog privrednog udruženja, kao i predstavnici Delegacije nemačke privrede u Srbiji, saopštila je Privredna komora Srbije.

“Nakon osnivanja kompanije u Srbiji predstoje nam velika ulaganja u farme svinja, pogone za proizvodnju stočne hrane, a kasnije, nakon dostizanja potrebnog obima primarne proizvodnje, i u fabriku za preradu mesa po Tenis standardima, za domaće, regionalno i svetsko tržište. Jedan od naših strateških ciljeva je saradnja sa dobavljačima iz Srbije i prenos znanja srpskim proizvođačima”, izjavio je Ulrih Greve, predstavnik Tenisa.

Po oceni Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, investicije ove kompanije od strateškog su značaja za oporavak domaće stočarske proizvodnje, podizanje tehnološkog nivoa, jačanje konkurentnosti srpske poljoprivrede, uključivanje naših proizvođača u Tenisov lanac i povećanje srpskog izvoza.

„Farme i pogoni Tenisa, uveren sam, postaće model za izgradnju i osavremenjivanje postojećih objekata i postrojenja u Srbiji“, rekao je Čadež.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede