Nemačke kompanije zainteresovane za ulaganje u srpsku poljoprivredu

Bogosavljevic i Šmit

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je danas, 13. oktobra, sa ministrom poljoprivrede Savezne Republike Nemačke, Kristijanom Šmitom, saopštilo je

Bogosavljevic i Šmit

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

„Današnja poseta je od izuzetnog značaja i potvrda je čvrstih i stabilnih odnosa Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke kojima bez sumnje doprinosi i uspostavljena dobra saradnja u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine“ rekla je nakon sastanka ministar Bogosavljević Bošković, i dodala da je upoznala ministra Šmita sa merama koje su preduzete za sanaciju štete u poljoprivredi nakon majskih poplava. 

Ministar Šmit je ponudio ekspertsku pomoć za saniranje posledica poplava na vodoprovrednim objektima kao i 500.000 evra za projekat sanacije štete u šumarstvu.

Tema razgovora bile su i investicije nemačkih kompanija. Ministar Šmit je preneo da u Nemačkoj vlada veliko interesovanje kompanija za ulaganje u sektor proizvodnje hrane.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković se zahvalila nemačkom kolegi na snažnoj podršci Nemačke na putu Srbije ka evrointegracijama i saradnji kada se radi o usklađivanju pravnih akata Republike Srbije sa evropskim zakonodavstvom iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine kao i pomoći u korišćenju sredstava iz predpristupnih fondova EU.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede