Nedimović: Uskoro bez prepreka za IPARD

ipard logo zastava

Već u avgustu ili septembru mogao bi da bude raspisan prvi poziv koji se tiče nabavke fizičke imovine za poljoprivrednike

– traktore, mehanizaciju i nabavku opreme neophodne za prerađivačku industriju, naveo je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović 29. januara otvarajući 13. Zimski seminar farmera na Tari.

U fokusu rada Ministarstva biće jačanje saradnje i direktna razmena informacija sa poljoprivrednicima i njihovim udruženjima kako bi im se postojeća agrarna politika maksimalno približila, kao i da će uskoro biti otklonjeni svi blokirajući faktori za korišćenje sredstava iz IPARD fondova, izjavio je Nedimović.

Blokirajući faktori za IPARD biće otklonjeni

Ministar je podsetio da su dva blokirajuća faktora koja se tiču IPARD procedura i zapošljavanja ljudi koji će se baviti tim procedurama već otklonjeni, usvajanjem izmena Zakona o poljoprivredi i kompletnim zaokruživanjem ljudskih kapaciteta u toj oblasti.

Nedimović je objasnio da se treće pitanje odnosi na referentne cenovnike koji se rade ovih dana i biće gotovi u narednih petnaestak dana, a četvrto – na objekat oko koga je, napominje, bilo najviše problema.

“IPARD struktrura će egzistirati u objektu prekoputa SIV-a, to je zgrada Srbijašuma, ima 2.500 metara kvadratnih, urađen je kompletan projekat rekonstrukcije… dobićemo dozvolu u narednih desetak dana”, rekao je Nedimović.

“Mi smo namerni da u aprilu pozovemo eksterne revizore da dođu da probamo da završimo čitavu tu stvar do juna… i avgustu ili septembru da imamo prvi poziv koji se tiče nabavke fizičke imovine za poljoprivrednike – traktore, neophodnu mehanizaciju i nabavku opreme neophodne za prerađivačku industriju “, ukazao je ministar Nedimović

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede