Realizacija navodnjavanja za 103.000 hektara u naredne dve godine

norma navodnjavanja

Tanasković: Fokus na sistem za navodnjavanje i elektrifikaciju polja. U planu realizacija navodnjavanja za 103.000 hektara

Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković posetila je danas JVP „Vode Vojvodine“ i razgovarala sa direktorom ovog preduzeća Srđanom Кruževićem o budućim investicijama koje se tiču pre svega poljoprivrednika u Vojvodini.

„U narednom periodu ćemo se fokusirati na poljoprivrednike u Vojvodini i na sistem za navodnjavanje i elektrifikaciju polja na ovom području. To su vredne investicije koje će značiti našim poljoprivrednicima i upravo smo na današnjem sastanku prošli kroz sve opštine i hektare koje ćemo uraditi, pa mogu da najavim da je plan da se u naredne dve godine realizuje navodnjavanje za 103.000 hektara„, rekla je ministarka Tanasković, prenosi RTV.

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Кružević izrazio je veliko zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i naglasio da mu je posebno drago što je ova poseta uzrokovana investicijama jer su, kako kaže, dosadašnje posete ministara ovom preduzeću uglavnom bile izazvane prirodnom katastrofom.

„Danas razgovaramo o investicijama i ravnomernom razvijanju navodnjavanja u severnoj srpskoj pokrajini. Posebno mi je drago što je ministarka spoznala potrebu da se borimo i protiv suša, a ne samo protiv visokog vodostaja i poplava. Bilo je od ključnog značaja prepoznati problematiku suše, koja nam je u prethodnom periodu zadala veoma teške udarce i upravo zato investiramo u tom smeru“, rekao je Кružević.

Prema njegovim rečima, ove godine će se otvoriti i nova tranša Abu Dabi fonda, a u narednim godinama svedočićemo i prevlačenju voda preko Fruške gore prema Sremu, preneo je RTV. Kružević je zaključio da je ovo ozbiljan poduhvat i kada se taj proces navodnjavanja na Fruškoj gori završi svedočićemo jednoj novoj epohi u JVP „Vode Vojvodine“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede