Konkurs „Najdomaćin 2024“ otvoren do 30. septembra

najdomacin

Konkurs „Najdomaćin 2024“ – Glavna nagrada je 2 miliona dinara, a deliće se još 10 nagrada po kategorijama – svaka po 500.000 dinara.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine, a prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta i trajaće sve do 30. septembra 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. Ukupni ovogodišnji nagradni fond biće uvećan i novčane nagrade iznosiće 7 miliona dinara, a novina je da će pored novčanih, naši najbolji poljoprivrednici biti u mogućnosti da osvoje i brojne robne nagrade.

Glavna nagrada je 2 miliona dinara, a deliće se još 10 nagrada po kategorijama – svaka po 500.000 dinara. Robne nagrade u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta dobiće najistaknutiji domaćini u svom kraju u sklopu poljoprivrednog karavana.

Na prošlogodišnjem konkursu za „Najdomaćina 2023“ bilo je prijavljeno više od 400 gazdinstava iz cele Srbije, podseća ministarstvo. U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili: Topola, Šabac, Prokuplje, Guča… Glavnu nagradu prošle godine odneo je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada, a nagradu mu je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Karavan „Najdomaćin 2024“ ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji. Izbor za najboljeg poljoprivrednika trajaće tokom cele godine.

„Najdomaćin 2023“ je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede