Novi krug nadmetanja za zakup državnog zemljišta u Titelu, Staroj Pazovi, Užicu, Novom Kneževcu…

nadmetanja polje

Novi krug nadmetanja za zakup državnog zemljišta u Titelu, Staroj Pazovi, Užicu, Novom Kneževcu… Najviše zemljišta u ponudi ima Novi Kneževac

Tokom prethodnog perioda raspisani su oglasi za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Titel, Stara Pazova, Novi Kneževac i u gradu Užicu.

Najviše zemljišta u ponudi za zakup ima Novi Kneževac, oko 2290 ha. U pitanju je prvi krug nadmetanja, a period zakupa za sve jedinice javnog nadmetanja je 15 godina. Rok za prijavu je 8.12.2022. u 12 časova, dok će rang lista najpovoljnijih ponuđača biti kreirana 16.12.2022. godine.

Drugi krug se održava u Titelu i Staroj Pazovi. U ponudi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u ovim opštinama ostale su manje površine, u Titelu svega 47 ha, u Staroj Pazovi oko 387 ha. Period zakupa je takođe 15 godina, rok za prijavu je 12. decembar u Titelu, odnosno 21. decembar u Staroj Pazovi. Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u drugom krugu imaju sva fizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine. Prijava na nadmetanje vrši se isključivo elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.

Grad Užice raspisao je treći krug nadmetanja, s obzirom na to da u prva dva kruga nije bilo zainteresovanih ponuđača za zakup državnog zemljišta na području ovog grada. Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 89 ha, raspoređenih 287 jedinica javnog nadmetanja. Period zakupa i ovde je 15 godina. Rok za prijavu ističe 7.12.2022. u 11 časova.

Svi aktuelni oglasi mogu se pronaći na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište, a geografski prikaz jedinica javnog nadmetanja mogu se pogledati u aplikaciji Pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Izvor vesti: Uprava za poljoprivredno zemljište

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede