Drugi krug nadmetanja u Arilju, Čajetini, Novom Kneževcu…

nadmetanja

Nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta za poljoprivrednike koji imaju registrovano gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine 

U prethodnom periodu raspisani su javni oglasi za drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Arilje, Čajetina, Novi Kneževac, Bačka Palanka i Opovo.

U Novom Kneževcu u ponudi je oko 2070 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, dok je u Čajetini, nakon okončanog prvog kruga, u ponudi za zakup preostalo oko 1665 ha, uglavnom livada i pašnjaka. Period zakupa je 15 godina.

U Arilju, Bačkoj Palanci i Opovu je ostalo nešto manje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je pogodno za davanje u zakup. U Arilju je to svega 65 ha, u Bačkoj Palanci oko 250 ha, a u Opovu nešto manje od 380 ha. Zemljište se u ovim opštinama nudi na period zakupa od godinu dana.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovana gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine mogu učestvovati u javnom nadmetanju i svoje ponude poslati isključivo elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.

Rok za prijavu ističe 01.03.2023. u Arilju i Čajetini, odnosno 02.03.2023. godine u Novom Kneževcu, Bačkoj Palanci i Opovu.

Izvor: Uprava za poljoprivredno zemljište

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede