Na srpskom tržištu hleb dobrog kvaliteta

kriske hleba

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine redovno i u kontinuitetu kontroliše, između ostalog, i kvalitet i zdravstvenu ispravnost hleba.

kriske hleba

Izvršene kontrole ukazuju da je hleb na tržištu zadovoljavajućeg kvaliteta, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Tokom godine obavi se preko hiljadu kontrola ove vrste. Poljoprivredni inspektori intezivno su angažovani, i pojačane su kontrole, kada je reč o proveri i održivosti uspostavljanja sistema bezbednosti u samim proizvodnim pogonima, odnosno u proizvodnji.

Zaključno sa mesecom oktobrom, u 2014. godini, poljoprivredni inspektori obavili su 908 kontrola koje se odnose na kvalitet i zdravstevu ispravnost hleba. U 239 slučajeva utvrđena je određena nepravilnost, koja se odnosi pre svega na deklarisanje i uslove za proizvodnju. U pomenutom periodu, u 27 slučajeva izrečena je privremena zabrana proizvodnje, podneto je 58 zahteva za prekršaje, a broj prijava za privredni prestup je 10. Podneto je 211 naređujućih rešenja o otklanjanju nepravilnosti, navodi se u saopštenju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede