Na jesen nastavak rada na Zakonu o zadrugama

druga fotka Dan zadrugarstva

Stručna Radna grupa za izradu novog Zakona o zadrugama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine učestvovala je u izradi ovog zakona i na jesen se očekuje nastavak rada na njemu, rekla je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković na otvaranju savetovanja, povodom Međunarodnog dana zadrugarstva,

na temu „Stanje i perspektive zadrugarstva“ u Savezu inženjera i tehničara Srbije, a prenosi Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

druga fotka Dan zadrugarstva

Zemljoradničke zadruge daju veliki doprinos tehničko-tehnološkom razvoju, proizvodnji na selu i integralnom razvoju ruralnih područja, naglasila je ministar Bogosavljević Bošković i dodala da je zajedničkim radom i poslovanjem zadrugara stvorena ogromna zadružna imovina, a ne samo imovina većih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava koji egzistiraju na ruralnom području.

Ministar Bogosavljević Bošković rekla je da je Ministarstvo poljoprivrede formiralo Stručnu Radnu grupu sa zadatkom da identifikuje probleme i predloži mere od značaja za unapređenje zadružnog organizovanja.

Savetovanje je, pored Dana zadrugarstva koji se slavi od 1923. godine, posvećeno i obeležavanju 2014. godine, koja je proglašena Međunarodnom godinom porodične poljoprivrede. Ove godine se obeležava i jubilej – 120 godina od osnivanja prve zemljoradničke zadruge na teritoriji tadašnje Srbije i Vranovske zemljoradničke kreditne zadruge (1894).

Skup su organizovali Društvo agrarnih ekonomista Srbije, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, Društvo srpskih domaćina i Zadružni pokret.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede