Ministarstvo poljoprivrede pozvalo poljoprivrednike da kontaktiraju otkupljivače

zrelo seme zita na dlanovima

Ministarstvo poljoprivrede poziva primarne proizvođače da kontaktiraju otkupljivače i kroz razgovor dođu do najboljih rešenja, kojima će obe strane biti zadovoljne.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se prošlog utorka sa predstavnicima Upravnog Odbora Udruženja Žita Srbije kako bi razgovarali o pomoći primarnim proizvođačima na način da se nađe model za odlaganje njihovih obaveza do trenutka stabilizacije cene.

U saopštenju ministarstva se navodi da je nakon održanog sastanka, koji je inicirala ministarka poljoprivrede, i konsultovanja Upravnog odbora sa članicama Udruženja Žita Srbije, postignut je dogovor o kojem je Udruženje izvestilo Ministarstvo.

UO Žita Srbije će preporučiti svim članovima Udruženja da pregovaraju i razmotre svaki zahtev svojih partnera – primarnih proizvođača, i da će u okviru svojih mogućnosti i svojih daljih ugovornih obaveza pokušati da nađu obostrano najbolje rešenje.

S tim u vezi, Ministarstvo poljoprivrede poziva primarne proizvođače da kontaktiraju otkupljivače i kroz razgovor dođu do najboljih rešenja, kojima će obe strane biti zadovoljne.

Možda Vas zanimaju i saveti o podešavanju kombajna 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede