Ministarstvo poljoprivrede pozvalo poljoprivrednike na razgovor nakon što su udruženja najavila proteste

traktori pred pocetak protesta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je sve poljoprivredne proizvođače da u ponedeljak 13. novembra od 11 časova dođu na otvoren i konstruktivan razgovor o poboljšanju položaja poljoprivrednika u ovoj i narednim godinama.

Udruženja poljoprivrednika su ranije najavila proteste za ponedeljak, 13. novembar. Kao razlog za proteste naveli su da deo dogovorenih stavki iz maja ove godine, nakon tadašnjih protesta i blokada, nije ispunjen. Udruženja koja su najavila proteste za sutra su: „Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije“, „Naše mleko“, „Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice“, „Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije“, „Savez udruženja poljoprivrenika Banata“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i „Udruženje poljoprivrednika Aradac“.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su pozvani svi koji smatraju da država i pored svega što je uradila za bolji položaj poljoprivrednika tokom 2023. godine, nije ispunila neku tačku Sporazuma potpisanog u maju mesecu sa sedam udruženja poljoprivrednika ili obezbedila obećano. Vrata Ministarstva će biti otvorena za sve poljoprivredne proizvođače koji žele iskreno da doprinesu boljim uslovima poljoprivrednika sa ciljem zajedničkog rešavanja svih izazova i problema sa kojima se suočavaju poljoprivrednici širom Evrope usled nepovoljnih globalnih prilika.

Dobrobit i najbolji uslovi proizvodnje poljoprivrednika naš su jedini zajednički cilj, stoga Ministarstvo poljoprivrede iskazuje spremnost na otvoreni razgovor i smatra da se jedino dijalogom i razmenom mišljenja može doći do iznalaženja rešenja. Pojedinci koji pomoć i pored otvorenog poziva na razgovor potraže na ulici zapravo nisu zainteresovani za opštu dobrobit poljoprivrednika, već su politički motivisani, dodaje se u saopštenju.

Od 1. januara 2024. poljoprivrednici neće plaćati naknadu za odvodnjavanje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede