Međunarodni dan zadrugarstva biće obeležen na saboru u Beogradu

rukovanje crtez

Povodom Međunarodnog dana zadrugarstva u Beogradu će 4. jula biti održan prvi Sabor zadrugara i udruženih proizvođača Srbije.

rukovanje crtez

Cilј organizovanja sabora je da se poveća svest o značaju zadrugarstva, promoviše pokret za međuzadružnu i međunarodnu solidarnost, ekonomsku efikasnost kao i da ojačaju i da se prošire partnerstva između zadružnih pokreta u svetu i drugih aktera, uklјučujući institucije od lokalnog do najvišeg državnog nivoa zemalјa sveta. 

Prema rečima predsednika Organizacionog odbora ove manifestacije prof. dr Miladina Ševarlića, skup će biti održan na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, sa početkom u 10 sati, a planirano vreme završetka je u 18 časova.

Na Saboru će učestvovati zadrugari svih vrsta zadruga i zadružnih saveza i članovi udruženja proizvođača iz Srbije, a očekuje se da će skupu prisustvovati i predstavnici državnih institucija.  

Učesnici sabora mogu izložiti svoje proizvode na štandovima, učestvovati u kulturno-umetničkom programu i postavlјati pitanja ili davati odgovore i komentare o pitanjima iz oblasti zadrugarstva i udruživanja u Srbiji i svetu.

Za detalјnije informacije možete se obratiti na email: spits.office@gmail.com ili na telefone: 063-1064-026 i 063-1064-025.

Detalјan Program Sabora biće dostavlјen svim učesnicima koji podnesu prijavu do 2. jula u 13 časova.

Foto: pixabay.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede