Marija Seočanac predstavlja Srbiju na Svetskom takmičenju u oranju

oranje

Mlada Marija Seočanac iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje, studentkinja Tehnološkog fakulteta, od 7. do 15. oktobra na svetskoj smotri orača

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković ugostila je danas Mariju Seočanac, mladu i perspektivnu takmičarku u oranju koja će ove godine, nakon više od decenije, predstavljati našu zemlju na revijalnom delu Svetskog takmičenja u oranju u Letoniji.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede finansiraće ponovno učlanjenje Srbije u Svetsku oračku asocijaciju i pokriće troškove Marijinog putovanja u Letoniju, gde će od 7. do 15. oktobra biti održana svetska smotra orača.

Marija Seočanac dolazi iz mesta Novog Sela kod Vrnjačke Banje, student je Tehnološkog fakulteta i sa samo 23 godine pobedila je 40 orača u Srbobranu na domaćem takmičenju iz ove discipline.

Ministarka Tanasković je tokom susreta Mariji ponudila praksu i po završetku fakulteta stalno zaposlenje u Ministarstvu poljoprivrede, ističući da su nam upravo mladi, obrazovani i posvećeni kadrovi najpotrebniji.

”Marija je ponos ne samo svoje porodice, već i naše zemlje i pravi je primer mlade devojke koja je uspela da pobedi muške kolege u ovako zahtevnoj i specifičnoj disciplini”, izjavila je ministarka Tanasković i izrazila zadovoljstvo što će upravo Marija biti naš predstavnik prilikom velikog povratka Srbije na svetsko takmičenje u ovoj oblasti.

”Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je spremno da podrži svaku inicijativu i želju, pogotovo mladih i perspektivnih poljoprivrednika i finansijska podrška jeste najmanje što možemo da učinimo kako bi u daljem radu u što lepšem svetlu branili boje naše zemlje”, naglasila je Tanasković.

Učešćem Marije na ovoj manifestaciji, naša zemlja postaće ponovo član Svetske oračke asocijacije čime otvaramo put mnogim drugim mladim oračima da se takmiče na ovim i sličnim manifestacijama, zaključila je ministarka Tanasković.

Marija Seočanac se ovom prilikom zahvalila na podršci i ponudi za posao dodajući da nije mogla ni da pretpostavi da će joj oranje, kojim je počela da se bavi zbog porodične tradicije, otvoriti vrata Ministarstva poljoprivrede i doneti ovakvu značajnu mogućnosti za dalji angažman i usavršavanje.

Preporučujemo: Zašto je važno duboko jesenje oranje i 5 prednosti ranijeg oranja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede