Dodeljeno prvih 100 kuća na selu za ovu godinu

kuca na selu

Krkobabić: Dodeljeno prvih 100 kuća na selu ove godine. Među porodicama koje odlaze u čak 73 sela, šest ih je sa po troje i četvoro dece.

„Kuća i hektar okućnice u Topoli samo je jedna u nizu od 100 novododeljenih kuća širom Srbije. Interesovanje ne jenjava. A novca će biti za sve“, poručio je ministar Milan Krkobabić, nakon što su danas 29.3. odobreni prvi ovogodišnji zahtevi za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Među porodicama koje odlaze u čak 73 sela, šest ih je sa po troje i četvoro dece.

„Najveća kuća od 228 kvadrata i sa oko 30 ari placa uskoro će postati dom porodice u Begejcima kod Žitišta. Današnji dobitnici odlaze u 41 jedinicu lokalne samouprave. Selo koje ovog puta prednjači po broju novih komšija je Tovariševo u Kanjiži, gde će se skućiti četiri porodice“, izjavio je predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić.

Iako je maksimalan iznos koji se odobrava 1,2 miliona dinara, i dalje mogu da se nađu dosta povoljnije kuće, pa je tako porodica u Staroj Moravici kod Bačke Topole pronašla za sebe dom od 91 kvadrat i okućnicom od oko 5 ari, za samo 703.000 dinara.

Najbrži sa prijavom na ovogodišnji konkurs bili su žitelji već dobro poznate Željuše kod Dimitrovgrada, gde će se uz danas dodeljene još dve kuće, ukupan broj popeti na 14. Posle komisije održane 29.3.2024. bliži se 3.000. oživela seoska kuća.

Selo u kom konji još uvek jure. Od lipicanera do brdskih konja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede