Dodeljeno 107 kuća na selu sa okućnicom

kuca na selu lepo

Dodeljeno 107 kuća na selu i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodica sa teritorije Srbije.

„U selima opštine Sečanj ovoga puta čak 13 kuća će dobiti nove vlasnike„ izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon što je komisija odobrila novih 107 zahteva za kupovinu kuća na selu.

„U opštini Paraćin tri kuće dobijaju nove vlasnike. Ovoga puta najveća kuća nalazi se u selu Gajdobra u opštini Bačka Palanka, ima 320m2 i 7,7 ari placa i staje 1,17 miliona dinara. Kuća sa najvećom okućnicom od 55 ari nalazi se u opštini Zrenjanin u selu Mihajlovu i staje maksimalnih 1,2 miliona dinara„, naveo je Krkobabić.

Na komisiji je dodeljeno 107 seoskih kuća i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodica sa teritorije čitave Srbije.

Opština Knić u Šumadijskom okrugu dobiće nove stanare u selu Toponica, novu porodicu čeka i selo Donji Katun opštine Varvarin, a na jugu Srbije oživeće seoske kuće u opštinama Merošina i Blace.

Sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine, odsećaju u Ministarstvu za brigu o selu.

Kuća na selu za mlade

Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici/ce do 45 godina života. Kuća, prema uslovima konkursa, može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima i njena vrednost može maksimalno iznositi 1,2 miliona dinara. Za ove namene u budžetu Republike Srbije ove godine predviđeno je ukupno 500 miliona dinara.

OVDE pročitajte više o Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede