Korak ka ozdravljenju "Vršačkih vinograda"

grozd

„Vršački vinogradi“ AD nisu više u programu restruktuiranja, rečeno je delegaciji ovog preduzeća u Agenciji za privatizaciju.

Vladislav Nestorović generalni direktor, Jon Popov predsednik sindikata „Nezavisnost“ i Milan Radović predsednik Samostalnog sindikata u „Vršačkim 

grozd

vinogradima“, izneli su u Agenciji zajednički stav da je ovaj vršački brend zdravo preduzeće koje vredi podržati.

– Izuzećem iz programa restruktuiranja, „Vršački vinogradi“ ponovo mogu otvoreno tržišno da posluju. Opet smo kreditno sposobni, što znači da možemo da obnovimo i mehanizaciju i da podignemo firmu na profitabilan nivo. Ovo je prvi korak ka ozdravljenju, rekao je Popov za evrsac.rs

On je rekao i da je Agencija za privatizaciju sa razumevanjem podržala i predlog da „Vršački vinogradi“ treba da ostanu u većinskom vlasništvu države.

– Država treba da ponudi 20 odsto kompanije strateškom partneru koji se bavi istom delatnošću. Nije bitno da li je sa zapada ili istoka, bitno je da može da pomogne „Vršačkim vinogradima“ i pritom bude zadovoljan svojom investicijom, rekao je Popov.

Popov je dodao i da su Ministarstvu privrede dostavili predlog strategije razvoja „Vršačkih vinograda“, i tako svim relevatnim činiocima stavili do znanja da je kolektiv ove vršačke firme spreman da pomogne u svim aspektima ozdravljenja preduzeća, preneo je portal eVršac.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede