Koordinacioni centar za podršku izvoznicima u Rusiju

voce u gajbici

U Privrednoj komori Srbije počeo je da radi Koordinacioni centar za pružanje pomoći srpskim preduzećima prilikom izvoza prehrambenih proizvoda u Rusiju. U rad centra biće uključeni i predstavnici

voce u gajbici

Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Uprave carina Srbije, piše na sajtu PKS.

Koordinacioni centar biće na raspolaganju izvoznicma 24 sata i u stalnom kontaktu sa Trgovinskim predstavništvom Rusije u Srbiji, sa ciljem da se reše svi eventualni problemi oko izvoza na rusko tržište.

Koordinacioni centar će biti svojevrsna berza i informacioni centar gde će svi zainteresovani moći da dobiju podatke, uputstva i informacije – kontakte, predloge kako se pišu papiri za carinu, podatke o potrebnim sertifikatima i procesu sprovođenja od početka do kraja svih elemenata potrebnih da proizvedena roba stigne na rafove u Rusiji, objasnio je Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije.                

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić razgovarali su sa predstavnicima udruženja „Plodovi Srbije“ o mogućnostima povećanja izvoza voća i povrća iz Srbije na rusko tržište, nakon što je Vlada Rusije uvela jednogodišnju zabranu uvoza pojedinih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja EU.

Kako je istaknuto, biće pojačane kontrole izvoza voća i povrća na rusko tržište, ali i uvoza u Srbiju iz EU i drugih zemalja, kako bi se sprečile sve moguće zloupotrebe. Na mesečnom nivou biće objavljivana lista svih privrednih subjekata koji su otkriveni u pokušajima nedozvoljenog izvoza u Rusiju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede