Objavljena konačna rang lista za IPARD podsticaje za nabavku novog traktora

rang lista IPARD za traktore

Konačna rang lista za nabavku novog traktora. Visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je dana 18.07.2022. godine, Rang listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora, nakon obrade prigovora podnetih na Bodovnu listu podnetih zahteva od 9.06.2022. godine.

Projekti će biti odobravani u skladu sa Konačnom rang listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, nakon administrativne i terenske kontrole ispunjenosti uslova.

Sedmi javni poziv u okviru Mere 1, kojim su obuhvaćene investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku novog traktora, sa standardnim delovima, uređajima i opremom za izvođenje poljoprivrednih radova, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu, raspisan je 17. februara 2022. godine.

Podsticaji do 70 odsto investicije

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 1.351.460.408,52 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Rang lista za Sedmi javni poziv Mera 1 OVDE     

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede