Kiseli program „Carske bašte“

pripremljeno za sarmu

Prodajom prerađenih primarnih poljoprivrednih proizvoda ostvarujemo veći prihod i na tu činjenicu nas često podsećaju ekonomisti i analitičari. U „Carskoj bašti“ su prepoznali potrebu

pripremljeno za sarmu

da kroz „kiseli program“ prošire svoju ponudu i dodaju vrednost povrću koje proizvode.

„Odlučili smo da kiselimo kupus i pravimo turšiju. Smatramo da ćemo tako dodati vrednost našim proizvodima. Sa druge strane ponudom kiselog kupusa otvaramo mogućnost da prodamo više našeg kupusa i produžimo prodaju“, kaže za naš portal Erne Čikoš, koordinator „Carske bašte“ za standardizaciju i inovacije.

priprema kupusa za kiseljenje

Kiseljenje kupusa odvija se u pedeset buradi. U svakom je po tona kiselih glavica i nasečenog kupusa. Ovih dana, nakon završenog procesa, neka burad će biti ispražnjena i ponovo napunjena novim količinama svežih glavica. Čikoš kaže da za ovu godinu planiraju proizvodnju od oko osamdeset tona kiselog kupusa.

„Kiselimo pljosnate kupuse sa više tankih listova i malim „kočićima“, jer većina potrošača voli takav proizvod, a mi poštujemo njihove želje. Radimo zapreminsko vakum punjenje. Od ukupne količine ovako pripremljenog kupusa 80% će biti pod robnom markom „Gomexa“, ali će se znati da je proizvođač „Carska bašta“. Što se tiče turšije ove godine je to probna prozvodnja, pa će je biti manje. Ukoliko bude povećana tražnja za ovim proizvodima moguće je da ćemo naredne godine povećati količine kiselog povrća“, navodi Čikoš.

upakovane kisele galvice kupusa

Kiseli kupus u glavicama kao i ribanac potrošačima će biti ponuđeni u vakum pakovanjima sa oznakom robne marke, a turšija u providnoj ambalaži sa pratećom deklaracijom. Ljubitelji kiselog povrća mogu da biraju da li će uživati u blagoj ili ljutoj turšiji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede