Kikinda: Uništili voćnjak star 25 godina

kikinda unisten vocnjak

Voćaru iz Kikinde, Jovanu Radaku, za sada još uvek nepoznati počinioci,

kikinda unisten vocnjak

FOTO: RTV Martin Martinov

uništili su voćnjak posekavši pedeset stabala voća i čokota vinove loze. Direktna materijalna šteta procenjena je na 100.000 dinara. U Policijskoj upravi Kikinda kažu da se za počiniocima još uvek traga.

Svega dva sata bilo je potrebno da se uništi voćnjak star 25 godina. Na oko dva i po ara u okolini Kikinde, za sada nepoznati počinioci posekli su voćaru Jovanu Radaku pedesetak stabala kruške, kajsije, višnje i šljive, starosti između dve i osam godina, a potom i uništili vinovu lozu.

“Prvo sam video ovo što je ispred ograde uništeno, kako sam se udaljavao od vikendice, tako sam otkrivao sve veću štetu; razbijen prozor, provaljena vrata i posečene voćke. Ne mogu da opišem osećaj i to ne bih želeo nikome da se dogodi”, veli Radak.

Voćnjak je obnovljen i uvećan zahvaljujući sredstvima od otpremnine koju je naš sagovornik stekao nakon 30 godina rada u Livnici i predstavlja mu jedini izvor prihoda.

“Izgubljena dobit i vreme koje je potrebno da se ovaj voćnjak vrati u prvobitno stanje sigurno je četiri godine. To nisu jednogodišnji usevi, već višegodišnji zasadi, tako da je potrebno oko osam godina da opet bude u punom rodu”, dodaje Radak.

Vlasniku voćnjaka od 2012. godine šest puta su obijali prostorije na imanju, ali nikada u ovako velikoj meri. Uprkos tome, istakao je da nikada nikome nije bio dužan, niti se nekome do sada zamerio.

Izvor: RTV

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede