Kako stići na farmu ili pčelinjak tokom perioda zabrane kretanja

kako na farmu ili pčelinjak

Na farmu ili pčelinjak u periodu zabrane moguće je samo uz prethodno podnošenje zahteva za odobrenje kretanja.

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (17:00-05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, navode u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je stocarstvo.registar-uzb.rs.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog.

Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti – ovde.

Od podataka treba da unesu: ime i prezime, JMBG, broj lične karte, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj, ID stajališta, katastarska opština, broj parcele katastarske opštine, okrug, opština, adresa, kontakt telefon, mejl, datum odlaska, datum povratka, sat odlaska, sat dolaska i agrotehnička mera koja se sprovodi.

U jednom danu se može podneti samo jedan zahtev.

Pčelar na pčelinjak isključivo mora da ide autom i nigde usput ne sme da se zaustavlja, a tako mora da se ponaša i u povratku.

Detaljnije informacije za pčelare na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede