JVP "Vode Vojvodine" uređuje ribolovna mesta

pecaros

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine
pecaros
nastavlja i ove godine projekat „Voda za život“ usmeren ka razvoju i uređenju priobalja, kanalske mreže i zaštićenih prirodnih područja, vodeći računa pre svega o lokalnim prioritetima.
U okviru projekta prioritet u 2016. godini je postavljanje prigodnih drvenih ribolovnih mesta (platformi) na obalama kanala DTD. Do sada je postavljeno 30 ribolovnih mesta na teritoriji opštine Srbobran, na kanalu Bečej-Bogojevo, u neposrednoj blizini mosta na ulazu u Srbobran iz pravca Novog Sada.
Predviđeno je da se u ovoj godini postavi ukupno 70 ribolovnih mesta. Osim u opštini Srbobran, 25 platformi će biti postavljeno na teritoriji opštine Bečej, u blizini stare bečejske prevodnice, a ostatak će biti stavljen na obale Jegričke i Beljanske bare.
Pored ribolovnih mesta, u ovogodišnjim aktivnostima u okviru projekta „Voda za život“ planirano je i postavljanje 27 kompleta mobilijara na obale, koji se sastoje od dve drvene klupe, stola i suncobrana, kao i 13 informativnih tabli o vodama.
Čitav posao u okviru ovogodišnjeg projekta „Voda za život“ vredan je blizu četiri miliona dinara, navodi se u saopštenju JVP „Vode Vojvodine“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede