Javni uvid u radni kompleks farme Banatski Despotovac

vodoleži na njivama

Odeljenje za urbanizam Gradske uprave Zrenjanin oglasilo je javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije radnog kompleksa farme „Banatski Despotovac“ u Banatskom Despotovcu.

Reč je o površini oko 53,5 hektara, na kojoj će biti uzgajane svinje.

Kako se navodi, javni uvid u nacrt urbanističkog plana trajaće mesec dana, do 27. februara 2017. godine, prenela je RTV.

Plan je izložen u holu Gradske kuće u Zrenjaninu i digitalnom obliku na internet sajtu zrenjanin.rs.

Javna sednica komisije za planove, na kojoj će se razmatrati dostavljene primedbe, biće održana 1. marta ove godine u Gradskoj kuću u Zrenjaninu.

U materijalu za izradu urbanističkog plana ranije još navedeno je da se tome pristupa po zahtevu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a da je izbor lokacije za farmu svinja jako važan kako bi se postigli dobri proizvodni i ekonomski efekti.

U materijalu piše i da se na građevinskoj parceli površine 23,89 hektara planira izgradnja farme za tov svinja u zaokruženom ciklusu proizvodnje i da će se za priplod koristiti 2.500 krmača, koje će preko svih uzrasnih kategorija uz najmoderniju tehnologiju ishrane, napajanja i veterinarske zaštite, omogućiti godišnju proizvodnju od oko 70.000 tovljenika.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede