Javni poziv: Prijavljivanje proizvođača brašna za novčanu pomoć do 24. juna

vlada brasno

Objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna. Prijave do petka.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna u 2022. godini u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna.

Zahtev za odobravanje podrške podnosi se u periodu od 20. do 24. juna 2022. godine, zaključno, na način propisan u Javnom pozivu.

Podnosilac zahteva može podneti samo jedan zahtev za odobravanje podrške po osnovu ovog Javnog poziva.

Pravo na odobravanje podrške ostvaruju proizvođači brašna koji su registrovani za obavljanje delatnosti mlinarstva (naziv delatnosti: proizvodnja mlinskih proizoda, šifra delatnosti: 10.61) do dana 15. novembra 2021. godine i koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa „T-400 glatkoˮ i „T-500ˮ u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica, na teritoriji Republike Srbije.

Iznos podrške utvrđuje se po proporcionalnom sistemu u odnosu na ukupan broj podnosilaca zahteva za odobravanje podrške koji ispunjavaju propisane kriterijume i količine brašna koju su isporučili, do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje Uredbe i ovog Javnog poziva. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom Javnom pozivu opredeljuju se u iznosu od 160.000.000 dinara.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti OVDE

Da li Vas zanima i ova tema: Podešavanje kombajna pred žetvu strnih žita

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede