Izbor najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešnije poljoprivrednice – Prijave na konkurs „Zlatni petao“ do 26.4.2024.

mladi u plasteniku

Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi organizovano je sa ciljem unapređenja i promocije poljoprivrede u Srbiji i delatnosti koje karakterišu inovacija, održivost i tržišna orijentisanost.

Na konkursu pod nazivom Zlatni petao najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi biraće žiri u kom su profesori poljoprivrednih fakulteta i pojedinci iz sveta biznisa i medija. Predviđene su i nagrade za pobednike, studijsko putovanje u Italiju.

izbor za zlatni petao

Mogu se prijaviti poljoprivrednici koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu. Kandidati za izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika moraju da imaju od 18 do 40 godina na dan prijave za izbor za Zlatnog petla, dok kandidatkinje za najuspešniju ženu u poljoprivredi nemaju ograničenja godina starosti.

Kriterijumi za bodovanje su:

  • Inovativnost
  • Održivost
  • Multifunkcionalnost
  • Primena novih znanja i tehnoloških rešenja u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje ili prerade primarnih proizvoda.

Prijava na konkurs do 26.4.2024. godine

Izbor organizuje Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika u saradnji sa Bankom Intesa, Privrednom komorom Vojvodine i Privrednom komorom Srbije.

Sve detalje možete preuzeti OVDE

Preporučujemo: Svaki jedanaesti nosilac gazdinstva mlađi od 40 godina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede