Održana 10. sednica za praćenje sprovođenja IPARD II programa

krediti mehanizacija IPARD

Sednica IPARD II Odbora za praćenje: Isplaćeno je ukupno 650 IPARD projekta u iznosu od ukupno 45,92 miliona evra, od čega doprinos EU iznosi 34,44 miliona evra

Deseta sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), održana je u sredu, 14. decembra 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U uvodnom delu sednice prisutnima se obratila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, i tom prilikom naglasila značaj IPARD programa.

IPARD sednica

Na sednici su članovi razmatrali ostvarene rezultate u sprovođenju IPARD podsticaja. Pored rezultata, na sednici je predstavljen predlog Akcionog plana za Tehničku pomoć za 2023. godinu, kao i Izveštaj revizije sistema za 2022. godinu. Takođe, predstavnici Evropske komisije članovima IPARD II Odbora za praćenje predstavili su nove smernice za komunikaciju i vidljivost u okviru IPARD III programa. Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine i zaključno sa 13. decembrom ove godine, objavljeno je i zatvoreno trinaest javnih poziva za investicione mere.

Isplaćeno je ukupno 650 IPARD projekta u iznosu od ukupno 45,92 miliona evra, od čega doprinos EU iznosi 34,44 miliona evra. Od ukupno isplaćenih IPARD projekata, 28 zahteva isplaćeno je avansno u iznosu od 4,21 miliona evra, pri čemu doprinos EU iznosi 3,15 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Pored članova IPARD II Odbora za praćenje, sednici su prisustvovali i predstavnici Evropske komisije, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

O novinama u IPARD III programu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede