Imlek: Privremeno zaustavljen otkup mleka sa nekih farmi zbog povišenog nivoa aflatoksina

imlek komp

Imlek: Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Republike Srbije. Privremeno isključenje pojedinih farmi iz otkupa sirovog mleka

Kompanija Imlek danas je saopštila da je iz otkupa sirovog mleka privremeno isključila nekolicinu farmi usled povišenog nivoa aflatoksina, na osnovu kontrola internih i eksternih laboratorija. U skladu sa Zakonom definisanim od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, Imlek je farmama dao instrukcije preduzimanja mera radi otklanjanja neusaglašenosti kvaliteta i prilagođavanja plana ishrane životinja, nakon čega će svim farmama koje povrate kvalitet u zakonske okvire biti nastavljen otkup.

rucna muza

Iz kompanije podsećaju da će obustava otkupa sirovog mleka biti na snazi bez obzira na posledice i pritiske sa kojima će se eventualno suočiti, a sve sa ciljem obezbeđivanja najvišeg kvaliteta, bez izuzetaka za bilo koje farme čije mleko nije u skladu sa uredbama Zakona Republike Srbije. Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Republike Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek, koja kontinuirano radi na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom i boljem i zdravijem savremenom životu stanovnika Srbije.

Podsećanja radi, samo takom aprila i maja, Imlek je obezbedio i donirao 100 tona mleka institucijama za nezbrinutu i bolesnu decu, Banci hrane i medicinskim ustanovama na čitavoj teritoriji Republike. Ovaj vid društveno odgovornih aktivnosti biće sprovođen i u narednom periodu sa ciljem održanja postojećeg otkupa sirovog mleka, i pored trenutnih tržišnih viškova.

Dozvoljeni nivo aflatoksina ostaje isti do 30.11.2023. godine

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede