Formirano savetodavno telo ministra za zaštitu životne sredine

protect-450594 640

Na inicijativu ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković formirano je savetodavno telo ministra za zaštitu životne

protect-450594 640

sredine.

Osnovni zadatak ovog savetodavnog tela biće davanje sugestija, primedbi i predloga za predložene mere i aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Danas je u prostorijama ministarstva održan prvi inicijalni sastanak savetodavnog tela. Oblasti kojim će se ovo savetodavno telo baviti biće sistem zaštite i unapređenje stanja svih činilaca životne sredine – vazduh, voda, zemljište. Bilo je reči i o uticaju klimatskih promena na životnu sredinu, zaštiti ozonskog omotača, zelene ekonomije, upravljanja otpadom, zaštite prirode: geo i biodiverziteta, održivo korišćenje prirodnih resursa, procene uticaja i strateške procene uticaja, jonizujućeg i nejonizujućeg zračenja. Tokom sastanka govorilo se i o upravljanju hemikalijama i biocidnim proizvodima, o sprovođenju relevantnih međunarodnih konvencija i direktiva, kao i o unapređenju međunarodne saradnje primenom rezultata naučnih i tehnoloških istraživanja i razvoja i praćenju rezultata nacionalnih i međunarodnih projekata.

Članove novoformiranog savetodavnog tela ministra za zaštitu životne sredine čine predstavnici Srpske akademije nauka, stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode, profesori Beogradskog univerziteta i predstavnici Grada Beograda.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede