Država će pomoći poljoprivrednicima nakon vremenskih nepogoda

Stete od grada 2 biljke

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković obišla je danas dva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Šid, koja su pretrpela velike gubitke tokom nevremena, i tom prilikom poručila da će država pomoći poljoprivrednicima u saniranju štete.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Tanasković je sa vlasnicima gazdinstava Rašić i Grozdanić razgovarala o gubicima sa kojima su se suočili zbog vremenskih nepogoda i ponovila da će država stati uz poljoprivrednike i nadoknaditi im štetu, zbog čega je važno da se ona popiše.
Ministarka je pozvala sve predsednike opština da se prijave za sredstva u okviru nacionalnog programa LID, jer ona mogu biti delom opredeljenja i za klimatske promene u delu koji je prihvatljiv Svetskoj banci i Francuskoj agenciji za razvoj, sa kojima se ovaj projekat realizuje. Prema njenim rečima, potrebno je to iskoristiti, naročito u delovima gde je šteta načinjena usled poplava ili nedavnih vremenskih nepogoda.
Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović je istakao da do sada procenjena šteta u toj opštini iznosi 14 miliona evra. On je pozvao sve koji su pretrpeli štetu u poljoprivredi i na svojim objektima da se jave, kako bi se što pre reagovalo i izašlo sa konkretnim zahtevom pred Vladu Srbije da pruži pomoć.

Zaštita useva i zasada nakon šteta nastalih gradom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede