Vatrogasnim društvima bespovratno 20 miliona dinara

vatrogasnim drustvima vatra

Vatrogasnim društvima u Vojvodini 20 miliona dinara za nabavku opreme. Svaka pomoć u vidu nabavke opreme za rad na terenu dobrodošla.

Pedeset i jedno vatrogasno društvo sa teritorije AP Vojvodine dobilo je danas ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu.

Predstavnicima vatrogasnih društava ugovore o dodeli subvencija uručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, koji je istakao da je Pokrajinska vlada i ove godine, preko resornog sekretarijata, subvencionisala nabavku neophodne opreme za vatrogasna društva, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu.

Božić je dodao da će se i sledeće godine nastaviti podrška vatrogasnim društvima, te da će budžet za ovu namenu biti znatno veći, kako bi se obuhvatilo što više vatrogasnih udruženja.

Kampanja Ne pali strniku
Požar na njivi

Među ovogodišnjim korisnicima subvencija su i dobrovoljna društva iz Riđice i Bačkog Gračaca, koja su dobila po 451.000 dinara za nabavku zaštitnih uniformi za vatrogasce. Kako su istakli Nemanja Marinković iz DVD „Riđica“ i Dušan Popović iz DVD „Bački Gračac“, od početka godine je u oba mesta zabeležen povećan broj intervencija na terenu, uglavnom zbog zapaljenog niskog rastinja i trave. Stoga je svaka pomoć u vidu nabavke opreme dobrodošla, naročito za rad na terenu.

Na konkursu su, pored nabavke opreme, podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Preporučujemo: Kako da sprečimo požar u toku žetve strnih žita?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede