Bespovratna sredstva za proizvodnju vina, rakije i piva u AP Vojvodini

vino iz bureta mlado

Uručeni ugovori vredni 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na  bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i  prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

„Iz godine u  godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini“, kazao je predsednik Mirović.

Ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće iz godine u godinu povećavati finansijska sredstva, da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije, dodao je Mirović.

Pripremamo budžet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što smo zatekli  2016. godine, i ta razlika uneta je u tkivo ekonomskog razvoja AP Vojvodine, istakao je predsednik Mirović.

„Po prvi put, Pokrajinska vlada ove godine uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima. Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen  nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu“, kazao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede