Bespovratna sredstva za male prerađivačke kapacitete

dzemovi

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo poštuje objavljeni kalendar ulaganja u razvojne programe gazdinstava.

dzemovi

Danas su značajnu podršku dobila gazdinstva za izgradnju hladnjača, preradu voća i povrća… U četvrtak će biti potpisano novih 26 ugovora za mini mesare i mlekare.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas 91 ugovor vojvođanskim polјoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za male prerađivačke kapacitete.  

Sa ukupno 50 miliona dinara, sufinansirana je nabavka opreme za hladnjače i preradu voća i povrća, kao i nabavka opreme za preradu ulјanih kultura i za pčelarstvo.

Prema rečima Branislava Bogaroškog, podrška malim prerađivačkim kapacitetima jeste jedna od najznačajnijih mera resornog pokrajinskog sekretarijata.

„Prošle godine smo za ovu namenu imali svega 35 miliona dinara, a ove godine taj iznos je višestruko uvećan, pa smo sa 105 miliona dinara podržali 170 vojvođanskih polјoprivrednika“, kazao je Branislav Bogaroški i naglasio da se zahvalјujući ovoj meri, registrovanim polјoprivrednim gazdinstvima omogućava da sa primarne proizvodnje počnu da ulažu, pre svega, u preradu voća i poveća, te da time svu dodatu vrednost koja se stvara primarnom polјoprivrednom proizvodnjom ostave kod sebe u domaćinstvu.

Resorni sekretar je još dodao da je ohrabruje činjenica da su vojvođanski polјoprivrednici veoma zainteresovani za ulaganje u male prerađivačke kapacitete, i najavio da će za nekoliko dana biti potpisani ugovori za mini mlekare i mini mesare, što će omogućiti da se razviju preradni kapaciteti i u toj oblasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede